fbpx

 

אין כמו קערה של מרק חם להתחמם ולהתפנק בחורף. אבל מה אם היינו אומרים לכם שאפשר גם להתחמם עם מרק טעים וגם לעזור לעצמכם לאזן את הסוכרים בדם? ריכזנו עבורכם 3 מרקים טעימים, חמים ודלי פחמימה שיחממו לכם את החורף

מאת- אלינה רופין דיאטנית קלינית

 

מרק ברוקולי וכרובית מוקרם

רכיבים: 

  • כף שמן זית 
  • חצי בצל סגול פרוס
  • כרובית בינונית
  • 2 ראשי ברוקולי בינוניים חתוכים ללא הגזע
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 
  • 2 כוסות מים רותחים 
  • מלח פלפל לפי הטעם 

 

אופן ההכנה

מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל, מטגנים קלות על להבה קטנה (הבצל צריך להזהיב אבל לא להישרף) 

מוסיפים את הכרובית, המים, מלח ופלפל, מכסים ומרתיחים. מבשלים כ 10 דקות עד שהכרובית מתרככת .

מוסיפים את הברוקולי והשמנת, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות.

את התערובת מכניסים לבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק. 

מחזירים את המרק לסיר, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך או מוסיפים מים אם המרק סמיך מידי. ממשיכים לבשל עוד 10 דקות על אש בינונית. 

  • הצעת הגשה- לאחר חלוקה לקערות ניתן לגרד מעט פרמז'ן מעל ולהגיש. 

 

מרק פטריות

רכיבים:

  • חצי קילו פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות 
  • קופסא קטנה של פטריות יער (פורטובלו), שטופות, ללא רגל, חתוכות לפרוסות 
  • בצל אדום קטן או חצי בצל בינוני
  • 50 גרם חמאה
  • 1 שן שום קצוצה אחת 
  • כוס ציר עוף או בקר (לשומרי כשרות ניתן להשתמש בציר פרווה קנוי)
  • צרור תבלינים קשורים בחוט (פטרוזיליה, טימין, מרווה או רוזמרין למי שאוהב)
  • כוס שמנת לבישול (15-38%)
  • רבע כוס שמן זית 
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה: 

בסיר גדול מאדים את הבצל (חתוך לקוביות קטנות) עם החמאה. מוסיפים את זר התבלינים והשום. מוסיפים את פטריות השמפיניון  החתוכות וממשיכים לאדות כ 2-3 דקות. 

מוסיפים את הציר וממשיכים לבשל כ 5 דקות. מוסיפים שמנת ומבשלים עם מכסה פתוח על מנת לצמצם את המרק. לאחר צמצום  להוציא את חופן התבלינים .

מעבירים את המרק למערבל מזון וטוחנים

במחבת נפרדת מטגנים את פטריות הפורטובלו עם שמן זית כ 3-4 דקות 

מחזירים את התערובת מהמערבל לסיר טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מוסיפים את הפטריות המטוגנות ומגישים.

ניתן להוסיף עלי פטרוזיליה קצוצים מעל למי שאוהב. 

 

מרק גולאש

רכיבים

  • 800 גרם בשר כתף בקר חתוך לקוביות של 3-4 סמ'. חשוב מאוד לא לנקות את השומן מהבשר.
  • 2 גזרים קלופים חתוכים 
  • כף רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 – 5 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל

אופן הכנה

מחממים את השמן בסיר גדול 

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהם צרובים מכל הצדדים.

מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומטגנים עוד כדקה. 

מוסיפים את הגזרים מערבבים ביחד עם הבשר כדקה

מוספים את הרסק, מערבבים היטב

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר

מורידים את האש לאש בינונית ומבשלים כשעה- שעה וחצי עד שהבשר רך ונימוך ) אם רוצים מרק יותר סמיך ניתן לבשל גם שעתיים) 

 

שיהיה חורך חם, טעים ומאוזן 🙂

 

 

 

תגובה