גלילת חצילים

מאת: 16/01/2020מתכונים

גלילת חצילים ממולאת בבשר ורוטב עגבניות (המתכון של אלינה רופין)

מרכיבים:

3 חצילים גדולים

800 גרם בשר צוואר או צלעות טחון 

חצי בצל קצוץ

חופן כוסברה קצוצה( או פרטוזילה למי שלא אוהב כוסברה)

קישוא בינוני מגורד וסחוט מנוזלים

כפית גדושה של מלח

פלפל שחור לפי הטעם

רבע כפית קינמון

חצי כפית בהרט

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית 

2 קופסאות שימורים של עגבניות קצוצות דק 

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 שיני שום מרוסקות

מלח ופלפל לפי הטעם 

 

הכנה:

את חצילים מומלץ להתחיל להכין כשעה לפני הכנת שאר המרכיבים

פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של סנטימטר

ממליחים במלח גס כל פרוסה ושמים במסננת גדולה. משאירים את החצילים במסננת כחצי שעה.

שוטפים את הפרוסות היטב במים ומייבשים היטב במגבת. 

מחממים תנור ל250 מעלות בטורבו.

מסדרים את החצילים בתבנית, מורחים בשמן זית ומעט מלח משני הצדדים ואופים עד שהם מתרככים ומשחימים. הופכים ואופים עוד כ 7 דקות.

 

קציצות בשר:

מטגנים את הבצל עד להשחמה בשמן זית, מניחים בצד לקירור.

מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הבשר, מוסיפים את הבצל המטוגן לאחר שהתקרר מעט, מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים בצד לכמה דקות. 

 

לרוטב:

מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השום והתבלינים, מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל על אש קטנה כ 10-15 דקות, טועמים מתקנים תיבול 

 

מחממים מחבת נוספת עם שמן זית, מגלגלים את תערובת הבשר לקציצות אובליות, מטגנים עד שהקציצה חצי מוכנה.

עוטפים כל קציצה בפרוסת חציל, מסדרים בתבנית, שופכים את הרוטב על הגלילות, מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות ואופים 30 דקות. 

 

שינוי גודל גופנים
ניגודיות
הזמנת תורים בקליק
Online appointments